Neprijatelj Prelazi Zeku & Bunker 13 live @ Club Mladost

07/04/2017
22:00
Harambašićeva 4, Subotica
Klub Mladost
Neprijatelj Prelazi Zeku & Bunker 13 live @ Club Mladost
Bunker 13

– petak, 07. april 2017. – Club MLADOST, Subotica –
———————————————————————–
PROMOTIVNA TURNEJA ALBUMA ”S’ NAŠE STRANE ULICE” Punk Rock benda Neprijatelj Prelazi Zeku
————————————————————————
● Neprijatelj Prelazi Zeku (Novi Sad, RS) – Punk Rock –
https://www.facebook.com/NPZ.HQ/
support::
● Bunker 13 (Novi Sad, RS) – Punk Rock –
https://www.facebook.com/bunker13novisad/
www.bend-bunker13.com
——————————————————————-

upad: 200 rsd

NEPRIJATELJ PRELAZI ZEKU
——————————————
… Bend koji je nastao 2012. godine čine ljudi iz različitih žanrovskih krugova sa novosadske muzičke scene. Već posle par meseci snimaju singl za pesmu „U vrtlogu“ na tekst Marije Krsmanović a pesma izlazi na kompilaciji „Pobuna vol.2“ za izdavačku kuću „Slušaj najglasnije“ iz Zagreba za izdavača Zdenka Franjića. Na leto 2013. bend snima live demo pod nazivom „Bolje nedeljom“ u studiju „Positive Family“ posle kojeg kreće sa nastupima širom Vojvodine. Željni sviranja, bend neprestano radi na novom materijalu a decembra 2014. i januara 2015. Provode u studiju snimajući debitantski album pod nazivom „Vreme je“ koji je takodje snimam u „Positive Family“ studiju pod budnim uhom producenta Aleksandra Saleta Bojanića. Album „Vreme je“ izlazi pod okriljem izdavačke kuće „Nocturne Media“ koji dobija neočekivano dobre recenzije! Po izlasku albuma „Vreme je“ bend nastavlja sa aranžiranjem novih pesama za sledeći album ponesen entuzijazmom zbog same činjenice kako je debitantski album prihvaćen. Autentičan stil aranžmana u kompoziciji sa dubokim beskompromisnim tekstovima priuštiće slušaocu dozu jedinstvenog zdravog gitarskog zvuka. Muzika ukomponovana brzim ritmovima koja gotovo da teče zaokružena dinamikom bas linije ne ostavlja slušaoca ravnodušnim. Glavni adut benda su upravo nastupi na kojima bend dostiže svoj maksimum gde pruža publici zagarantovan zdrav gitarski zvuk. Posebno se izdvaja to što sviraju nije samo za uži krug ljudi, ljubitelje gitarskog zvuka, već svako ko pažljivo posluša može da se pronadje i vrlo brzo veže za celu priču. “Znamo šta radimo…” N.P.Z.
NPZ pocetkom proleca 2017. godine izbacuje drugi po redu album pod nazivom “S’ nase strane ulice” koji prati promotivna turneja sirom regiona.

Discography:
– Neprijatelj Prelazi Zeku – “Bolje nedeljom” live demo 2013.
– Neprijatelj Prelazi Zeku – “Vreme je” 2015. © & ℗ by Nocturne media
Linkovi za skidanje: http://nocturnemagazine.net/download/89/neprijatelj-prelazi-zeku-vreme-je
http://www.mediafire.com/file/2pe8b0bdejq0ml3/Neprijatelj+Prelazi+Zeku+-+Bolje+nedeljom.rar

BUNKER 13
——————
je oformljen u aprilu 2016. u Novom Sadu. Muzika je isključivo autorska, protkana iskrenom emocijom i energijom ozbiljnog garažnog benda. Kombinujemo alternativni Punk Rock sa notom Grunge-a, koji stilski osciluje od ambijentalne suptilnosti do pozitivne rok agresije. Svoj iskreni izraz smo gradili postepeno, pod velikim uticajem stranih sastava: The Cult, Sham 69, Anti Nowhere League, Buzzcocks, Misfits, Dead Kennedys; kao i domaćih autora: KUD Idijoti, Goblini, Partibrejkers, Džukele… Nastupi su nam prepoznatljivi po upečatljivom vokalu koji podržavaju eksplozivne gitare, distorzirani bas i energični ritam bubnja. Lirika je inspirisana socijalnim i društvenim motivima. Bunker 13 svojom autentičnom energijom slušaoce ne mogu da ostave ravnodušnima.
Sastav su osnovali basista Ivan Černjak (ex. Šesto čulo) i gitarista Srđan Dragomanović (ex. Rehab is for Quitters). Posle manjih personalnih izmena, pored dvojice osnivača u postavi su se ustalili: Saša Danko na vokalu, Andrej Jovanović (ex. Nightcall) na gitari i Aleksandar Milovanović (Mutant Urban Dance Ansambl) na bubnjevima. Prvi singl pod nazivom “Kome da kažem NE?!” smo snimili u avgustu 2016. u studiju Komandanta Adama. Liriku za ovu, kao i za ostale numere Bunkera, je napisao Branislav Nešković. Na snimanju u Sremskoj Kamenici je gostovao legendarni novosadski gitarista Branislav Smuk (Zbogom Brus Li, TetraPank…). Pesma je objavljena u digitalnom izdanju i izazvala je pozitivnu reakciju kako u medijima tako i kod slušalaca. Do kraja 2016. godine nastupili smo na novosadskom Winter Festu, kao i na promociji albuma “Prava sreća tek dolazi” sastava Odvojena Stvarnost. Drugi singl: “Uhvaćen u okolnostima… (Živci)” smo snimili u studiju ROAD, producenta Dragana Alimpijevića Pika. Za nju će se uskoro pojaviti i video spot. Bunker 13 uveliko sprema nove pesme za debi album, uz nesebičnu podršku bendova Goblini, TetraPank, Proleće, Neprijatelj prelazi zeku i mnogih drugih.

Share:
Copyright © Bunker 13, 2022.